NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Hoe werkt het internet?

2 Minuten lezen
laptop met internet

Gebruik maken van het internet is tegenwoordig niet zo speciaal meer. Internet gebruikt iedereen en overal komt internet terug in het dagelijks leven. Met de dag mee komen er nieuwe snufjes die werken met behulp van internet. Echter zit er een hoop achter en op het internet, dit kan je allemaal beschermen door middel van Bitdefender endpoint security. Om internet te laten werken zijn er een hoop termen die voorbij komen…

Wat is een IP-adres

Ik denk dat iedereen wel eens iets gehoord heeft over het IP of het IP-adres. First things first. Op het moment dat jij iets achter de laptop op het internet op wilt zoeken gebeuren er een aantal dingen. Jouw laptop is aangesloten aan het internet. Dit houdt in dat jouw laptop aangesloten is op een zogenaamd netwerkkaart van het internet. Deze aansluiting op de netwerkkaart wordt bekroond met een MAC adres. Door dit MAC adres kan de laptop geïdentificeerd worden. Nu komt het IP-adres aan de beurt. Het IP-adres is het nummer dat verbonden is aan de verbinding in een netwerk. Via het IP-adres kan het internet achterhalen via welke netwerkkaart er naar bepaalde informatie gezocht is op het internet.

Hoe werkt het modem

Je kan dan wel alles geregeld en in orde hebben voor een goede internetverbinding in huis, zonder modem zal niks werken. De modem is een van de allerbelangrijkste items die je in huis moet hebben voor een werkende internetverbinding. De modem is het tussenpersoon tussen de internetprovider en jouw apparaten die internet nodig hebben. Een modem zorgt ervoor dat het signaal van de internetprovider omgezet wordt naar gegevens die jouw apparaten kunnen lezen. Vice versa zet de modem ook weer de gegevens van de apparaten om naar gegevens die de internetprovider kan oppakken.

En wat is de router dan?

Het hebben van een router is een noodzaak tegenwoordig. Iedereen maakt gebruik van internet in huis. Of het nou 3G, 4G, 5G of WI-FI is. Misschien gebruik je wel een abonnement voor internet op plekken waar geen WI-FI aanwezig is. Op het moment dat er WI-FI is schakelt jouw mobieltje terug naar WI-Fi. Maar hoe zorgt één bron van internet er nou voor dat er zoveel mensen en apparaten van kunnen profiteren? Daar hebben we een router voor in het leven geroepen! Een router heeft als doel om het internetsignaal over meerdere apparaten te verdelen. Naast het verdelen zorgt een router ook voor de communicatie tussen de apparaten. Dit verdelen en communiceren creëert een wifi netwerk.

Al die ingewikkelde termen

Voor het gebruiken van internet heeft je computer een MAC adres en een IP-adres nodig. Het MAC adres is dus het nummer van het apparaat dat gekoppeld is aan de netwerkkaart en het IP-adres is het nummer dat gekoppeld is aan een bepaalde verbinding in het netwerk. Om het internet te kunnen ontvangen in huis heb je een modem nodig. Na het ontvangen wordt het internet verdeeld over alle apparaten met behulp van een router. Is het allemaal teveel van het goede? Vraag dan een specialist zoals De IT Afdeling om hulp!

Gerelateerde berichten
Lifestyle

Waarom een radiogestuurde wekker jouw leven gemakkelijker maakt

2 Minuten lezen
Heb jij je ooit afgevraagd waarom je altijd moeite hebt met op tijd opstaan? Of heb je gemerkt dat je telefoon niet…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *