NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Maatregelen voor een duurzame woning

2 Minuten lezen

Door de juiste maatregelen te nemen kan men in de toekomst investeren met hulp van een milieuvriendelijke woning. Er bestaan vandaag de dag veel verschillende wijze waarop je duurzaam kunt wonen. Het belangrijkste hieraan is dat je netto gezien minder CO2 zal uitstoten en gelijktijdig op uitgaven bespaart van je energierekening. Dat wilt toch iedereen? In dit artikel worden maatregelen uitgelegd die je zelf kan ondernemen om duurzame stappen te maken in je woning. Kijk voor meer handige interieurtips en informatie over meubels op https://interwonen.nl/.

Gelijk een goede partij nodig om schadeloos te verhuizen in Purmerend? Schakel de professional in.

Zorg voor goede isolatie

Meer dan 75% van de Nederlandse woningen zijn niet goed geïsoleerd. De reden hiervoor is dat de meeste huizen voor het jaar 1980 zijn gebouwd. Wat je kunt isoleren: de muren, de vloeren, de daken en uiteraard kan men voor isolerend glas kiezen. Verder is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan om zelf tochtende plekken in huis dicht te kitten of af te sluiten. Dit komt de verwarming in het huis ten goede. Warmte zal dan via die plekken niet verloren gaan.

Wek je eigen energie op

Overstappen naar duurzame energie wordt steeds meer gedaan. Als je er nu al naar kijkt heb je jezelf op tijd voorbereid op de overstap die er onherroepelijk aan zit te komen als je werkelijk duurzaam wilt gaan wonen. De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Het kopen en laten installeren van zonnepanelen leent zich hier uitstekend voor. Doe van tevoren eerst een check om te controleren of het dak van je huis eigenlijk geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. In een jaar of 13 verdien je de gemaakte investering dan weer terug.

Neem meer groen in en rond het huis

Het is echt waar, meer groen in huis is duurzamer. Planten in huis zorgen namelijk voor een beter binnenklimaat. Ze zuiveren de lucht en het past tegenwoordig ook nog eens heel mooi in het interieur. Met groen op je dak kan het zelfs helpen bij betere isolatie en bomen in de tuin kunnen voor verkoeling zorgen in de zomer waardoor je de airco minder hoeft te gebruiken.

Verbruik minder water

Water wordt nog steeds erg veel verspild. Dit kan met simpele maatregelen worden opgelost. Denk aan minder douchen, de kraan minder vaak laten doorlopen, zoveel mogelijk de kleine knop gebruiken met doorspoelen, de vaat met de hand wassen enzovoort. 

LED-verlichting

Plaats LED-verlichting in plaats van gloeilampen. Een LED-lamp is 75% zuiniger en het kost relatief weinig tijd om deze maatregel toe te passen. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop en toch kan je er jaarlijks honderden euro’s mee besparen.

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe maak je een stappenplan voor een woningontruiming?

1 Minuten lezen
Woningontruiming kan een complexe taak zijn die nauwgezette planning en voorbereiding vereist. Het opstellen van een doeltreffend stappenplan is essentieel om deze…
Huis

Veiligheid eerst: Maak je trap antislip met trap tape!

2 Minuten lezen
Heb je ooit op een gladde trap gestaan en gedacht: “Dit kan niet goed gaan!”? Dan ben je niet de enige. Jaarlijks…
Huis

Hoe kan je hout brandveilig maken

2 Minuten lezen
Je bent van plan om zo nu en dan te BBQ’en in de zomer. Je wilt ook vuurkorf halen om dan na…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *