NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Dagen overleven zonder keuken: 3 handige tips!

2 Minuten lezen
zelf koken

Eindelijk is het zover. De keukenverbouwing waar je al heel wat weken naar uit kijkt, gaat binnenkort dan echt van start! Dit betekent dat dus ook dat je waarschijnlijk enkele dagen geen gebruik van je keuken kunt maken. Oeps! En wat nu?

Hoewel je natuurlijk enorm uitkijkt naar een nieuwe keuken, kan dit toch wel de nodige extra stress geven. Je bent zo gewend aan het gemak en de luxe van je keuken, dat je je eigenlijk niet kan voorstellen hoe je moet overleven zonder. Natuurlijk is dit prima mogelijk, maar het vraagt wel om de nodige creativiteit. Bekijk dus alvast de food places near me én maak gebruik van de volgende 3 handige tips. 

1.      Lekkere maaltijdsalades

Je hebt niet voor ieder gerecht een gaspit nodig. Er zijn ook verschillende manieren om voedzame maaltijden te bereiden zonder het gebruik van een echte keuken. Tover jouw eettafel daarom tijdelijk in tot werkblad. Plaats een stevig tafelkleed en maak gebruik van snijplanken om eenvoudige gerechten te bereiden. Lekkere tosti’s, boterhammen, maaltijdsalades, het is allemaal mogelijk zonder kookstel!

Wil je een voedzame maaltijdsalade maken? Normaal gesproken zou je dan misschien pasta gebruiken om het wat extra bite te geven. Nu je niet over een kookplaat beschikt is dat echter onmogelijk. Probeer echter zo innovatief mogelijk te denken. Welke voedselwaren vullen nog meer? Kikkererwten en bonen zijn bijvoorbeeld een goed alternatief. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ze zorgen er ook nog een voor dat je met een volle maag kunt gaan slapen.

2.      Plan vooruit

Wat eten we vandaag? Al bij het horen van die vraag draait je maag een aantal keer om. Zeker als je zonder keuken zit is het lastig om iedere avond creatieve oplossingen te bedenken. Probeer jezelf daarom een heleboel stress te besparen door alvast vooruit te plannen. Kook in de weken voorafgaand aan de verbouwing alvast vooruit en vries deze maaltijden in bij vrienden of familie die dichtbij wonen.

Vervolgens kan je met behulp van een eenvoudige magnetron de maaltijden eenvoudig per dag opwarmen. Het is misschien iets minder lekker dan een versgemaakte maaltijd, maar het is wel extra voedzaam en gezond. Bovendien weet je zo precies wat er iedere dag gegeten kan worden. Wel zo prettig.

3.      Eten laten bezorgen

Wanneer je slechts één of twee dagen zonder keuken zit is het ook belangrijk om gewoon alles een beetje los te laten. Je hoeft niet iedere dag super gezond te eten. Je mag jezelf best wel eens verwennen. Het is maar voor enkele dagen. Daarom is online food delivery in Amsterdam een prima oplossing.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende bezorgservices. Het aantal eettentjes dat aan bezorgen doet groeit met de dag. Daardoor wordt het ook nog eens veel leuker om te bestellen. Je kunt iedere keer weer een andere cuisine of restaurant uitproberen. Zo wordt het nooit saai en geniet je iedere keer weer van iets nieuws op je bord.

Nog een groot voordeel: wanneer je het slim aanpakt, heb je ook nog vrijwel geen tot weinig afwas. Lekker eten, geen afwas en niet hoeven koken. Dat noemen we pas een win-win situatie!

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe maak je een stappenplan voor een woningontruiming?

1 Minuten lezen
Woningontruiming kan een complexe taak zijn die nauwgezette planning en voorbereiding vereist. Het opstellen van een doeltreffend stappenplan is essentieel om deze…
Huis

Veiligheid eerst: Maak je trap antislip met trap tape!

2 Minuten lezen
Heb je ooit op een gladde trap gestaan en gedacht: “Dit kan niet goed gaan!”? Dan ben je niet de enige. Jaarlijks…
Huis

Hoe kan je hout brandveilig maken

2 Minuten lezen
Je bent van plan om zo nu en dan te BBQ’en in de zomer. Je wilt ook vuurkorf halen om dan na…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *