NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Hier kun je aan denken bij het kopen van een glijbaan

2 Minuten lezen

Een glijbaan kopen zorgt voor urenlang speelplezier voor je kindje. Bij de aanschaf van een glijbaan kun je goed letten op de hoogte van de glijbaan en je kunt je kindje de kleur van de glijbaan laten kiezen. Wanneer je de perfecte glijbaan voor de tuin hebt gevonden kun je deze gaan opzetten. Hierbij is het handig om rekening te houden met waar je de glijbaan gaat plaatsen. Het is af te raden om de glijbaan in de volle zon te plaatsen. Een glijbaan is gemaakt van kunststof en kan erg warm worden in de zon. De huid van je kindje is nog erg gevoelig en kan zelfs voor verbranding zorgen. Daarnaast kan de glijbaan ook gaan verkleuren in de volle zon. Houd er dus rekening mee dat de glijbaan een schaduwplekje krijgt in de tuin voor de veiligheid van je kind en om de glijbaan mooi te houden.

Bron: Speeltoestel Koning

Een glijbaan kopen voor de ontwikkeling van je kind

Een glijbaan kopen is een droom die uitkomt voor je kind. Naast dat je kind hier veel speelplezier mee kan beleven, is een glijbaan kopen ook nog eens erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Zo wordt de hand-oog-coördinatie gestimuleerd en leert je kindje alles over ruimtelijk inzicht. Ook krijgt je kind voldoende lichaamsbeweging en krijgt je kindje meer doorzettingsvermogen. Het is een hele prestatie om keer op keer de trap op te klimmen op bovenop de glijbaan te komen. Daarnaast vergt het ook wat moed om weer naar beneden te glijden. Wanneer je kind vaak met andere kinderen op de glijbaan speelt worden de sociale vaardigheden ook gestimuleerd. Zo moeten de kinderen op hun beurt wachten en leren ze om te delen. Dat maakt de glijbaan een leuk en functioneel speelgoed voor in de tuin.

Hou een oogje in het zeil

Glijbanen zijn over het algemeen veilig en worden alleen verkocht wanneer deze grondig zijn getest en aan alle eisen voldoen. Toch is het aan te raden om altijd een oogje in het zeil te houden wanneer je kind met de glijbaan speelt. De glijbanen zijn voorzien van een opstaande rand waardoor je kindje niet van de baan af kan glijden. Ook is de trap van de glijbaan voorzien van leuningen waar je kind zich aan vast kan houden. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje dus zorg ervoor dat er altijd toezicht is om de veiligheid te waarborgen. Ook kun je kiezen voor houten glijbanen. Deze zullen minder opwarmen in de zomer dan de kunststof variant. Wanneer je kiest voor de kunststof glijbaan, plaats deze dan niet in de volle zon om zo verbranding van de huid te voorkomen.

Gerelateerde berichten
Tuin

De Wit Hekwerken en diverse soorten hekwerk

1 Minuten lezen
Bij De Wit Hekwerken en andere specialisten zijn er veel verschillende hekwerken voor jouw woning verkrijgbaar. Daarbij heeft elk soort hekwerk wel…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *