NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Voorkom inbraken en beveilig je woning

2 Minuten lezen

Er zijn nog steeds veel inbraakpogingen in Nederland. Weliswaar waren er minder tijdens de intelligente lockdown dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar dit is wellicht te verklaren doordat mensen vaker thuis zijn en inbrekers minder risico durven te nemen. In deze blog lees je meer over het voorkomen van inbraken en hoe je jouw woning het beste kunt beveiligen. Slotenmakers in Zoetermeer kunnen je erbij helpen.

Schrik inbrekers af

Zoals je las in de intro willen inbrekers zo min mogelijk risico nemen. Inbrekers willen uiteraard niet gepakt worden of herkent worden. Camera’s kunnen handig zijn, maar helpen meestal niet omdat de daders vaak met een bivakmuts oplopen om niet op te vallen. Toch willen inbrekers niet opgemerkt worden, omdat ze bang zijn dan gepakt te worden door de politie. Een goede manier om een inbraak te voorkomen is door inbrekers af te schrikken. Een alarmsysteem of een nachtlamp zijn hiervoor goede opties. Een nachtlamp gaat aan op het moment dat de inbrekers bij je voordeur komen. Hier zullen ze niet blij van worden, maar wellicht niet voor terugdeinzen. Nog beter is een alarmsysteem, omdat jij of buren dan wakker kunnen worden en de politie kunnen bellen. 

Verbeter de sloten van je woning

Inbrekers worden steeds sluwer, maar gebruiken ook vaak fors geweld om binnen te komen. Stenen die ze door glas heen gooien of het intrappen van de voordeur zijn veel gebruikte manieren om binnen te komen. Om dit te voorkomen of lastiger te maken zou je kunnen kiezen voor betere sloten. Dat kan je vinden op https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-noordwijk/. Een goede slotenmaker kan goed beveiligde sloten aanleveren, waardoor inbrekers niet zomaar meer binnen kunnen vallen. Een andere optie is om te kiezen voor raamisolatie om de ramen te versterken. Bijkomend voordeel is dat beide investeringsopties je woningwaarde verhogen.

Pas op met social media

Inbrekers doen ook hun voorbereid werk en zoeken plaatsen waar ze een poging willen gaan wagen. Eén manier die ze gebruiken is het in de gaten houden van de social media platformen. Pas dus op met de informatie die je deelt op social media. Dit geldt trouwens ook voor de rest van je familie, bijvoorbeeld je kinderen. Als je op Instagram zet dat je twee weken weg in Spanje zit, kan dit weleens een handige tip zijn voor inbrekers. 

Voorkom herhaling en pas op

Mocht er al een keer bij jouw woning zijn ingebroken probeer dan herhaling te voorkomen in de toekomst. Met de bovenstaande tips kun je de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. Daarnaast zou je nog contact kunnen zoeken met buren en een buurtapp beginnen. In deze app kun je andere mensen waarschuwen bij verdachten situaties. De laatste tip is echter om altijd voorzichtig te zijn en geen risico te nemen. Hoor je inbrekers in je woning, probeer de confrontatie te vermijden voor je eigen veiligheid en bel direct de politie (en waarschuw je buren).

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Woonbeveiliging en sloten

2 Minuten lezen
Woonbeveiliging is een belangrijk aspect van het wonen in een veilige en comfortabele woning. Het begint allemaal bij het beveiligen van de…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *