NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Hoe je het beste je huis kunt schoonmaken

2 Minuten lezen

Eens in de zoveel tijd zul je er aan moeten geloven, de grote schoonmaak van het huis. Hoewel we deze klus vaak het liefste zo lang mogelijk uitstellen kun je het beste gewoon meteen beginnen. Trek dus de schoonmaakspullen uit de kast en maak voor jezelf een overzichtelijke planning. Probeer het schoonmaken ook een beetje leuk te maken voor jezelf. We helpen je graag en daarom hebben we een aantal belangrijke tips voor het doen van een grote huis schoonmaak op een rijtje gezet.

Maak een planning

Het is verstandig om de grote schoonmaak op te delen in kleinere beter haalbare stukken zodat je niet je hele huis in een keer schoon hoeft te maken. Zo wordt het doen van de grote schoonmaak geen grote berg waar je tegenop gaat zien maar eerder een klein karweitje dat je zo kunt klaren. Je kunt op deze manier ook veel effectiever te werk gaan, wat erg fijn is. Daarbij kan je rekening houden met stofzuigen van Oosterse tapijten, het lappen van de ramen en het wassen van gordijnen. Je kunt je woning het beste indelen in een aantal groepen zoals de woonkamer, keuken, bovenverdieping en de tuin. Ook buiten moet alles namelijk goed onderhouden worden, al helemaal als het lekkere weer er aan komt en je wilt genieten van al het moois buiten.

Alles schoon

Wanneer je de grote schoonmaak hebt gepland is het belangrijk dat je ook echt alles schoonmaakt. Denk hierbij aan alle gaatjes en hoeken en ook de plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Dit kan nog best wel eens lastig zijn met alle meubels en accessoires die je in je huis hebt. Maak dus een indeling. Wanneer je begint met de vloer kun je alle accessoires in kastjes neerzetten zodat de vloer leeg is. Deze haal je er vervolgens weer uit zodat je de kastjes van binnen schoon kunt maken.

Probeer de lol ervan in te zien

Voor de meeste mensen in schoonmaken niet een karweitje waar ze veel plezier uithalen. Echter is het toch het beste om zoveel mogelijk lol te maken tijdens het schoonmaken. Zo maak je het voor jezelf namelijk een stuk makkelijker. Probeer dus niet teveel op te zien tegen het schoonmaken. Maak het dus leuk voor jezelf en neem op tijd een pauze zodat je wat lekkers kunt eten of drinken. Ook is het leuker om samen schoon te maken in plaats van in je eentje. Vraag je partner, moeder, vriendin of wie dan ook om te helpen en help de volgende keer de ander.

Geld besparen

Het houden van een grote schoonmaak kost heel wat tijd maar daarnaast ook veel geld. Probeer daarom zuinig om te gaan met je schoonmaakspullen en probeer te werken met sopjes in plaats van met voorverpakte schoonmaakdoekjes. Verder kun je gebruik maken van natuurlijke middelen zoals citroenen waarmee je de badkamer blinkend schoon kunt maken. Ook hoef je niet voor elke ruimte een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Je kunt voor elke ruimte allesreiniger gebruiken.

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe maak je een stappenplan voor een woningontruiming?

1 Minuten lezen
Woningontruiming kan een complexe taak zijn die nauwgezette planning en voorbereiding vereist. Het opstellen van een doeltreffend stappenplan is essentieel om deze…
Huis

Veiligheid eerst: Maak je trap antislip met trap tape!

2 Minuten lezen
Heb je ooit op een gladde trap gestaan en gedacht: “Dit kan niet goed gaan!”? Dan ben je niet de enige. Jaarlijks…
Huis

Hoe kan je hout brandveilig maken

2 Minuten lezen
Je bent van plan om zo nu en dan te BBQ’en in de zomer. Je wilt ook vuurkorf halen om dan na…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *