NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

De voor- en nadelen van wonen in de stad

2 Minuten lezen

De trek naar de stad neemt steeds verder toe. De urbanisatiegraad is ieder jaar hoger. Nu woont ongeveer 55% van de bevolking in een stad en er wordt verwacht dat in 2050 68% van de totale wereldbevolking in een stad zal wonen. Maar wat is er nou precies zo aantrekkelijk aan het leven in een stad? Wat zijn de voor- en nadelen, dat lees je in dit artikel. Als je binnen of naar een stad wilt verhuizen kan je Verhuisservice Den Haag gebruiken om al je inboedel van de oude naar de nieuwe plek te krijgen.

Waarom gaan mensen niet weg uit de stad? 

De trek naar de stad is enigszins te verklaren omdat mensen doordat alle nieuwe vinex wijken niet meer een reden zien om de stad te verlaten om bijvoorbeeld je kinderen op te laten groeien in een rustige omgeving. Daarnaast willen migranten ook niet uit de stad omdat er in de stad veel meer mogelijkheden zijn qua opleidingen en een taalcursus. Maar de achterliggende reden is nog meer dat millennials zich veel meer identificeren met steden en den kansen die daar liggen. Ze zien zichzelf minder als inwoner van een land met stad en provincie, maar meer als inwoner van een groot stedennetwerk. 

Voordelen van het wonen in de stad

Ten eerste heb je in een stad veel meer mogelijkheden om sociale contacten te leggen in vergelijking met een dorp. Er zijn altijd mensen om je heen, op straat, in een uitgaansgelegenheid, in het openbaar vervoer en zelfs in de bibliotheek.

Ten tweede ben je veel minder afhankelijk van je auto. Je kan alles met de fiets bereiken. Of in hele grote steden met het OV. Ten eerste merk je dit in je portemonnee, maar daarnaast is dit ook veel makkelijker als je snel iets nodig hebt wat in een dorp niet verkocht wordt.

Ten derde heb je in een stad veel meer mogelijkheden in het nachtleven. Waar je in het dorp misschien een saaie kroeg hebt, kan je in de stad kiezen tussen een hippe cocktailbar, een discotheek, of een filmpje pakken in de bioscoop. Je kan veel meer kanten op. 

Ten vierde heb je ook gewoon veel meer keuze in type huizen waar je in zou kunnen wonen. Wel zijn de huizen vaak hoger gebouwd door de dichtere bebouwing. Daarom moet je in sommige gevallen een verhuislift huren Den Haag om al je bezittingen je woonkamer in te krijgen. Op het platteland heb je meer vrijstaande huizen, maar voor de rest heb je meer woningkeuze in de stad. Zo kan je wonen in een appartement, een herenhuis, een duplex of een loft enzovoort. Alles kan eigenlijk. En wanneer je ervoor kiest om in een appartement of een flat te wonen heb je minder stookkosten omdat je huis geïsoleerd wordt door alle woningen om je heen. 

Nadelen van het wonen in de stad

Ten eerste is de drukte om je heen voor veel mensen een nadeel van de stad, sommige mensen hebben veel liever rust om zich heen. Daarnaast is er in de stad ook weinig plek voor de natuur. Er is alleen hier en daar een klein groen plantsoentje, maar echt vrije natuur is er bijna niet te vinden. Ten slotte zijn woningen in de stad over het algemeen kleiner als woningen in een dorp.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Of je zelf in de stad moet gaan wonen is iets wat helemaal afhankelijk is van wat jij zelf belangrijk vindt. 

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Waar een verhuizer je mee helpt

3 Minuten lezen
Een verhuizing kan een stressvolle en tijdrovende taak zijn. Het inpakken van al je bezittingen, het organiseren van het transport en het…
Verhuizen

Hoe u gemakkelijker kunt verhuizen als u weinig meubels hebt

5 Minuten lezen
Verhuizen kan een stressvol proces zijn, vooral als u weinig meubels hoeft in te pakken en te verhuizen. Als u met een…
Verhuizen

De beste verhuistips voor 2020

2 Minuten lezen
Verhuizen kan voor veel stress zorgen. Vooral als je het in een periode moet doen waarin je normale leven gewoon doorgaat. Een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *