NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Tips voor een duurzaam leven

2 Minuten lezen

Jij wilt toch ook dat de ijsberen weer ijs hebben om op te leven? We moeten met z’n alle ons gedrag verbeteren, zodat we het milieu kunnen verbeteren. In deze blog heb ik enkele simpele, maar effectieve tips voor een duurzamer leven.

Koop alleen wat je echt nodig hebt

Op social media platformen worden we altijd helemaal overdonderd met marketing. Daarom willen we altijd maar nieuwe producten kopen, meestal is dit echter helemaal niet nodig. Zo is het niet nodig om heel veel boodschappen te doen en heb je ook niks aan drie kledingkasten vol. Persoonlijk vind ik het juist fijner om minder spullen in huis te hebben. Dit maakt kiezen gemakkelijker en je hebt minder spullen om op te ruimen. Je woning ziet er dus gemakkelijker beter verzorgd uit.

Ben zuinig met je stroomverbruik

Waarschijnlijk gebruik je thuis veel stroom voor je elektrische apparaten. Toch zou ik je willen adviseren om ook eens milieuvriendelijkere hobby’s te zoeken. Zo kun je in plaats van televisie kijken ook boeken gaan lezen. Deze boeken hoef je overigens niet te kopen, je kunt ze ook gewoon huren of ruilen voor een boek van een vriend of kennis. Je hoeft ook niet gelijk je televisie uit huis te doen, maar probeer eens iets anders. Kijk je geen televisie of zit je niet meer op je laptop, zet hem dan uit. Dit is veel beter dan hem op stand-by zetten. Ook zou je alle stekkers uit de stopcontacten kunnen halen bij apparaten waar dit voor kan, zoals lampen die uit staan.

Kies voor groene stroom

De energie die we gebruiken moet ergens uit worden opgewekt. De cv-ketel wekt energie uit op gas en dat is een vorm van grijze stroom. Groene energie is veel beter voor het milieu, omdat het energie opwekt uit natuurlijke onuitputbare bronnen. Waterkracht, windenergie en zonne-energie zijn hier voorbeelden van. Deze dragen minder bij aan klimaatverandering. Een voorbeeld waarin je zou kunnen investeren is een warmtepomp. De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. De CO2-uitstoot zal met deze vervanging flink verminderen. Zonnepanelen voor je dak is een andere optie. Inmiddels zijn er al heel veel mensen die voor deze optie kiezen. Op de lange termijn is dit ook financieel zeer interessant. 

Draag je steentje bij

In deze blog las je over enkele opties en tips om duurzamer te leven. Zo kun je minder gaan kopen, want je hebt echt niet zoveel nodig als je denkt. Je kunt zuiniger gaan worden met je stroomverbruik in je woning. Dit is iets wat je juist geld gaat opleveren. Tenslotte heb ik je verteld over de verschillen tussen grijze en groene stroom. Kies voor groene stroom als je het milieu wilt verbeteren en de klimaatverandering tegen wilt gaan. Als je dit soort dingen doet, draag je een steentje bij aan een beter milieu.

Gerelateerde berichten
Energie

Hoe weet u wanneer uw centrale verwarmingsketel aan vervanging toe is?

6 Minuten lezen
Weten wanneer u uw cv-ketel moet vervangen, kan een moeilijke beslissing zijn. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de…
Energie

Wat is energiebelasting?

1 Minuten lezen
U betaalt energiebelasting over uw energieverbruik, net als ieder ander in Nederland. Het is de overheid die deze belasting vaststelt en daarmee…
Energie

VvE’s en elektrische laadpalen

1 Minuten lezen
In het klimaatakkoord is naar buiten gebracht dat de overheid milieumaatregelen verder zal stimuleren op gebied van elektrische laadpalen. De populariteit van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *