NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Ontdek de grote voordelen van een boxspring

2 Minuten lezen
voordelen boxspring

Een goede nachtrust in uw woning is van groot belang voor uw gezondheid en om dagelijks goed te kunnen functioneren. Een boxspring kan uitkomst bieden wanneer u last heeft van een slechte nachtrust. Deze type bedden bieden namelijk een goede comfort en dragen hierdoor bij dat u beter uitgerust aan een nieuwe dag kunt beginnen. Hoe een boxspring in uw huis hier aan kan bijdragen? Dat leggen wij u uit in dit artikel.

Op internet vind je ook genoeg mogelijkheden voor het verbeteren van de badkamer. Een flexibele waterleiding bijvoorbeeld voor de verbouwing van je badkamer. Ook wil je natuurlijk diverse interieur mogelijkheden hebben voor de woonkamer en de rest van het huis. Hiervoor kun je terecht bij Interwonen industriële meubels.

Wat is een boxspring?

Voordat wij u uitleggen waarom een boxspring kan bijdragen aan een goede nachtrust, is het eerst handig om te weten wat een boxspring precies is en waarom het zo belangrijk is om in huis te hebben.

Een boxspring is een bed dat bestaat uit een bedbodem met springveren. Het bestaat uit een houten of metalen bak die bekleed kan zijn met verschillende soorten stof. In de bak zit een frame verwerkt met daarin pocketveren of bonellveren. Bij een boxspring met pocketveren, zijn de veren verdeeld in kleine zakjes(pockets). Hierdoor zijn de veren mooi verdeeld en kunnen zij afzonderlijk van elkaar bewegen. Bonellveren zijn spiraaldraden die over de gehele lengte van het bed zijn geplaatst. De bak en de vering vormen de boxspring. Vervolgens komt er een matras bovenop en er wordt vaak gebruik gemaakt van een topper. 

De voordelen van een boxspring

Nu u weet wat een boxspring is, kunnen wij u uitleggen hoe een het bed zorgt voor een betere nachtrust in huis en wat het gemak van een boxspring is. 

Optimaal slaapcomfort

De opbouw van een boxspring zorgt voor het grote slaapcomfort van het bed. Door de bak met ingebouwde vering, het matras en de eventuele topper, biedt een boxspring het optimale ondersteuning voor uw lichaam. 

De onderste bak geeft u al veel ondersteuning. Hier kunt u, zoals omschreven, kiezen uit twee soorten veringen. Daarnaast kunt u zelf ook nog uw eigen matras kiezen, die meer op uw voorkeur afgestemd kan worden. Uiteindelijk kunt u er voor kiezen om een topper bovenop het matras te leggen. Ook hier zijn veel verschillende soorten in, waardoor u altijd de combinatie vindt die het meest voor u geschikt is. 

Ventilatie van een boxspring

Boxsprings staan bekend om hun goede ventilatie. Een bed dat goed geventileerd wordt, draag bij aan een beter slaapcomfort en dus een betere nachtrust in huis. Doordat het bed goed ventileert, wordt het niet te warm en kan vocht gemakkelijker wegtrekken. 

De hoogte

Om te beginnen, een boxspring is gemiddeld hoger dan een ‘normaal’ bed. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijker in en uit het bed kunt stappen. Voornamelijk voor mensen die slecht ter been zijn is dit een groot voordeel. U hoeft namelijk minder inspanning te leveren wanneer u het bed instapt, omdat het bed bijna op heuphoogte is. Ook bij het uitstappen hoeft u minder moeite te doen. Door de hoogte van het bed, kunt u direct staan en hoeft u uzelf niet meer omhoog te duwen om te kunnen staan. 

Vele mogelijkheden in uiterlijk

Boxsprings zijn voorzien van een mooi afgewerkte bak, ze passen vaak ook bij het interieur van uw woning. Deze bak is vaak omhult door stoffen bekleding. Dit zorgt ervoor dat het bed in diverse kleuren te leveren is. Hierdoor past een boxspring altijd in elk interieur. 

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe een boxspring kan bijdragen aan een betere nachtrust. Daarnaast ziet u ook dat een het nog meer gemak biedt dan een normaal bed en ook dat er meerdere mogelijkheden zijn met een boxspring.

Gerelateerde berichten
Slapen

Wat voor type slaper ben jij?

3 Minuten lezen
Heeft u zich ooit afgevraagd wat voor type slaper u bent? Het is een belangrijke vraag, want het type slaper dat u…
Slapen

Vijf redenen waarom jij slechter slaapt

2 Minuten lezen
Als je niet goed slaapt, kun je ook niet goed presteren!Veel mensen in Nederland slapen slecht. Uit gegevens van het CBS in…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *